Kracht en kwetsbaarheid verenigd in één beeld

Fotoserie Medea Huisman | artikel in sportmagazine

Deze fotoserie toont een diversiteit aan vrouwen en meisjes die je dagelijks tegenkomt in de supermarkt, op school of op straat, maar niet in deze hoedanigheid. Puur, rauw, ongepolijst, ontdaan van uiterlijke esthetiek. Hoewel ze verschillen van leeftijd, achtergrond en gewichtsklasse, hebben ze één ding gemeen: een vechtersmentaliteit. Ze kijken niet uitdagend in de lens en ze staan niet in gevechtshouding, maar zelfs in rust stralen ze innerlijke kracht uit.

Deze dames kunnen tegen een stootje, gaan uitdagingen aan en hebben uithoudingsvermogen of werken daaraan. Na vallen komt opstaan, dat weten zij heel goed. Deze serie is toonaangevend voor wat fotograaf Medea Huisman het mooist vindt om te doen: kracht en kwetsbaarheid verenigen in hetzelfde beeld.

Medea Huisman (1984) is een gevestigde fotograaf uit Apeldoorn. Na vooral te hebben gewerkt in opdracht van anderen, legt ze nu haar focus op vrij werk, zoals deze serie. Binnen het onderzoekkader van de mens in zijn omgeving kiest ze intuïtief haar onderwerpen en gaat ze vervolgens bedachtzaam te werk. Dankzij haar ontwapende manier van benaderen, lukt het haar dichter tot mensen te komen en zo iedere keer een bewonderenswaardig verhaal vast te leggen in beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *